[16 Haziran] Devletin, Benim Gibi Gazi Ve Engellilere İş Yeri Açmasi Konusunda Destek Sağlamasi Gerekir

Kategori : Genel |

Operasyon sırasında mayına  basarak sağ bacağının dizden aşağısını kaybeden gazi Yüksel Ünal, eşi ve  çocuklarının geleceği için başladığı hayat mücadelesini kazanıp, 5  kişiye de iş imkanı sağladı.
       Sarıkamış’ta, 2000 yılında 9. Piyade Tümeni’nde uzman çavuş olarak  görevliyken, Bingöl İl Güvenlik Komutanlığı emrinde Genç İlçesi  yakınlarında düzenlenen operasyon sırasında mayına basarak yaralanan ve  daha sonra sağ bacağının dizden aşağısını kaybeden Adanalı evli ve 2  çocuk babası Yüksel Ünal (38), maddi ve manevi sıkıntılara rağmen yeni  bir hayata başladı.
       Merkez Yüreğir ilçesi PTT Evleri Mahallesi’nde ailesiyle birlikte  yaşayan ve bu arada Devlet Övünç Madalyası da verilen Ünal, 4 yıl önce  kredi çekerek satın aldığı dükkanda lastik tamiri ve satışı yapılan iş  yeri açarak başladığı hayat mücadelesinde, kararlı adımlarla yürüyerek  zoru başardı.
       Sivil hayatta ortopedik özürlü olmanın getirdiği güçlüklere de  aldırmadan ailesine karşı olan sorumluluğu gereği yaşama sarılan Ünal,  ayakta kalmayı başarmanın bir adım ötesine de giderek, iş yerinde 5  kişiye istihdam sağladı.
      
       -TERÖRE İNAT MÜCADELE-
      
       Ünal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastanede tedavi gördüğü  günlerde psikolojisin bozulduğunu, eve döndüğünde ise intiharı bile  düşündüğünü söyledi.
       Eşi Funda Ünal ve aile fertlerinin manevi desteğiyle protez bacakla  yaşamanın verdiği ilk günlerdeki stresi üzerinden attığını belirten  Ünal, ”Daha sonra Adana Büyükşehir Belediyesinin özürlü kadrosunda işe  başladım ve bu sayede hayatım değişmeye başladı. Bu arada arkadaşımın  sahibi olduğu oto tamir atölyesine de giderek hem işi öğrenmeye  çalıştım, hem de zaman geçirdim” dedi.
       Evinin yakınında açtığı iş yerinin faaliyetini yine eşinin desteğiyle  sürdürdüğünü anlatan Ünal, şöyle konuştu:
       ”Sağ ayağımda protez takılı, diğer ayağımda da hareket kabiliyeti  azalmasına rağmen hayata sıkı sıkı tutundum, inatla zoru başardım. Şimdi  çevrem gelişti ve iş potansiyelim de hayli yükseldi. 2 olan işçi  sayısını 5’e çıkardım. Eğitim ve istihdam da teröre karşı bir mücadele  yöntemidir. Eğitim ve istihdama daha çok önem verilmeli. Küçük ve orta  ölçekli işletme sayısı arttıkça, işsizlik sorunu ortadan kalkar.  Devletin de benim gibi gazi ve engellilere, şehitlerin eşleri ve  çocuklarına iş yeri açmaları konusunda da destek sağlaması gerektiğini  düşünüyorum.”

Haberi yazan - 26 Temmuz 2010. Kategori Genel. Giriş yaparak yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Giriş yaparak yorumları takip etmekten vazgeçebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.