Bedensel engelli sporcu Semray Taş Özer, okçulukta daha önce ağzı ve biyonik elle istediği başarıyı elde edemeyince kendi yöntemiyle geliştirdiği aparatla daha yüksek puanlar attığını söyledi. Muğla’da yaşayan engelli sporcu Semray Taş Özer, yaptığı açıklamada, henüz 7 aylıkken şöminenin üzerine düşmesine bağlı olarak sağ elinin yandığını kaydetti. Yanma nedeniyle parmaklarını kaybettiğini anımsatan Özer, yaklaşık 9 yıl önce başladığı okçuluğu sürdürmek istediğini ifade etti. Okçuluğun kendisi için zor bir spor branşı olduğunu ve başarılı olmadan da bırakmayı düşünmediğini belirten engelli sporcu Özer, şöyle konuştu: ”Okçuluğa ağzımla atarak başladım. Düzenlenen kampanya ile de yaklaşık 7 ay önce 71 bin liraya biyonik el alındı. Ağzımla atmaktan daha iyiydi. Fakat beyin gücüyle hareket ettiği için belirli ağırlık binince sorunlar yaşadım. Günlük hayatta kullanmama karşın okçulukta istediğim puanları atamadım. En son katıldığım yarışmada 440 puan elde ettim. Fakat çok sıkıntılar yaşadım. Eşime ağzım ve biyonik elle ok atmak istemediğimi ve sporu bırakmak istediğimi söyledim. Sonra bir gecede yaklaşık 50 liraya daha iyi puanlar atabildiğim bir aparat geliştirdik. Milli takım kampında bununla çalıştım ve puanımı 600’e kadar çıkardım.”
Eşi Alpaslan Özer’in de okçuluk yaptığını ve bu nedenle kendisine yardımcı olduğunu ifade eden engelli sporcu, yaptıkları aparatın daha kullanışlı olduğunu savundu. Sporda başarılı olmak istediğini kaydeden Semray Taş Özer, açıklamasını şöyle sürdürdü:
”Bu yıl dünya şampiyonası var ve buna katılmak istiyorum. Hedefim milli takım formasıyla ülkemi temsil edebilmek. Uluslararası başarılar elde etmek istiyorum. Okçulukta çok uğraştım. Aslında benim için çok zor bir spor. Belki daha önce böyle bir aparat geliştirebilseydim şimdiye kadar güzel başarılar elde edebilirdim.”