Engelli Çocuklar Ata Binerek Terapi Gördü

Kategori : Genel |

BURSA  (CİHAN) – Uludağ Üniversitesi Atlı Spor Topluluğu tarafından engelli öğrencilere yönelik gerçekleştirilen “Engelsiz Yarınlara Dört Nala” projesi kapsamında 17 engelli çocuk, ata binerek terapi gördü. Avrupa’da spastik özürlü çocukların ata bindirilerek tedavi edilmesinden yola çıkan Uludağ Üniversitesi Atlı Spor Topluluğu Türkiye’de bir ilke imza attı. Ayten Bozkaya Spastik Özürlüler Devlet Hastanesi’nde tedavi gören 17 engelli çocuk, Atlı Spor Topluluğu öğrencileri tarafından ata bindirilmeye başlandı. Engelli çocuklar her hafta 2 saat boyunca ata binme fırsatını yakaladı.
 6 hafta süren uzun uğraşların ardından yürüyemeyen öğrenciler yürümeye, konuşamayanlar ise konuşmaya başladı. Yürüyemeyen 7 yaşındaki oğlu İsmail Meriç’in ata binmeye başladıktan sonra yürümeye de başladığını ifade eden anne Semra Özmen, oğlunun da yer aldığı tanıtım filmini izlerken gözyaşlarına boğuldu.

 Hüzün ve sevinci bir arada yaşadığını ifade eden anne Özmen, “Başlangıçta hayvanlardan korkuyor, dokunamıyordu. Projeden sonra da bağımsız olarak adım atmaya başladı. Daha önce yürüyemiyordu. Böyle çocuklara sahip annelerde sevinç ile hüzün her zaman yan yana. Bu 2 duyguyu yan yana yaşıyoruz. Bugün çok duygulandım.” dedi.
 120 üyesi bulunan Uludağ Üniversitesi Atlı Spor Topluluğu Başkanı Sercan Koray Yendim ise “Zihinsel engelli çocuklarımıza, 6 hafta süren atlı terapi uyguladık. Terapinin sonunda bazıları yürümeye ve konuşmaya başladı. Psikolojik anlamda rahatlama, agresif olanlarda düzelme gözlendi. İyileşmelerinde atın ritmik hareketleri, vücut sıcaklığı, bir canlıyla birlikte hareket etme duygusu, etrafındaki insanların onlara moral vermesi önemli katkılar sağladı. Atlı terapiye katılan 17 çocuğun hepsinde gözle görülür gelişmeler oldu.” diye konuştu.

Haberi yazan - 26 Temmuz 2010. Kategori Genel. Giriş yaparak yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Giriş yaparak yorumları takip etmekten vazgeçebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.