Zihinsel Engelli Çocuklar Üreterek Rehabilite Ediliyor

Kategori : Genel |

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde, bir dernek tarafından başlatılan kampanya kapsamında, galoş üreterek rehabilite edilen zihinsel engelli çocuklar, aynı zamanda ailelerine maddi katkı da sağlıyor. Özlem Zihinsel Engelli Çocukları Eğitme ve Koruma Derneği temsilcisi Tuba Sağat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dernek olarak zihinsel engelli çocukların rehabilitasyonu için çeşitli etkinlikte bulunduklarını belirterek, geçmiş yıllarda bu kapsamda ahşap boyama kursları verdiklerini bildirdi. Kurslarda, çocuklara yeteneklerini geliştirmelerine katkıda bulunacak eğitimler verildiğini ifade eden Sağat, şunları söyledi:
     ”Çocukları kursa tabi tutmadan önce yatkın oldukları konuları tespit ediyoruz. Bu doğrultuda yaptığımız incelemelerde bazı çocukların galoş üretiminde yetenekleri olduğunu gördük. Bu nedenle çocuklarımızı bu alanda yönlendirdik. Bu üretim ile kendilerine olan güvenleri artıyor ve mutlu oluyorlar.”
     Üretim için dernek binasında uygun ortamı oluşturduklarını belirten Tuba Sağat, şöyle devam etti:
     ”Engelliler de eğitimli, ekonomik bağımsızlıklarını kazanmış, başı dik ve onurlu toplum bireyleri olarak sosyal hayatta layık oldukları yeri almalıdır. Biz onların topluma faydalı, üreten ve ‘biz de varız’ diyebilen çocuklar olarak büyümelerini sağlamaya çalışıyoruz.
     Bu kapsamda başlattığımız kampanya çerçevesinde 7’şerli 3 grup halinde çalışan çocuklar, ilk olarak hazırlanan kağıt kartonları poşetin içine geriyor, daha sonra ise etraflarına lastik bağlayıp makineden geçiriyor. Günde ortalama bin adet üretilen galoşları okullara, hastanelere, rehabilitasyon merkezlerine ve istekte bulunan özel kurumlara tanesi 10 kuruştan satıyoruz.”
     Sağat, üretilen ürünlerin satışından elde edilen gelirin öğrenciler arasında eşit olarak paylaştırıldığını belirterek, çocukların bu sayede belli oranlarda ailelerine maddi katkı sağladıklarını kaydetti.

Haberi yazan - 26 Temmuz 2010. Kategori Genel. Giriş yaparak yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Giriş yaparak yorumları takip etmekten vazgeçebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.