EĞİtİm her engelİ aŞarmi?
Maalesef eğitime daha başlamadan o kadar çok engel varki...
Yurtkur'a ünv.bursu için yada öğrenim kredisi için başvurulduğunda uygun görülerek engelli raporu ve evrakları istiyor evrakları teslim ettikten ve artık kredi için yada burs için beklerken sonrasında Ankaradan bir cevap geliyor
" ssk lı çalışan olduğunuz için genel şartları karşılamayadığınızdan öğrenim kredisinden yararlanamıyorsunuz"
şimdi "Eğitim her engeli aşar" kampanyaları düzenleniyor ama maalesef eğitim brokratik engeli aşamıyor engelli çalışanların eğitim kredileri ve burslardan yararlanmasında yasal bir düzenleme gerekli hemde acilen çalışan engellilerin nasıl şartlarda ve nasıl maaşlarda çalıştığı biliniyor eğitim kredisi ile eğitimin önündeki yüksek harç engelleri kaldırılmalıdır..
bunun için acil yasal düzenleme yapılarak engellilere verilen desdeğin nakit yada para yardımı değilde direk eğitimi teşvik edici düzenleme yapılmalı
bu konuda ssk'lı çalışan engellilere verilen kredi ve bursların kesilmemesi için aşağıdaki mail adreslerine e-mail atmalı ve derdimizi anlatmalıyız en acil çözüm bu bence..
beyazay@beyazay.org.tr,bim@ozida.gov...gi@tccb.gov .tr
selamlarımla....
|