Bitlis Eren Üniversitesinde (BEÜ), Engelsiz Bitlis Eren Üniversitesi Koordinatörlüğü oluşturuldu. BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Mükremin Apaydın’ın sorumluluğundaki yapılanmayla üniversitede okuyan engelli öğrencilerin okul olanaklarına verimli şekilde ulaşması amaçlanıyor. Üniversitenin web sayfasında yer alan duyuruda, tıbbi bir özür nedeniyle akademik öğreniminde, yurtta, ulaşımda ve sosyal ortamında yetersiz olduğunu hisseden öğrencinin, Engelsiz Bitlis Eren Üniversitesi Koordinatörü ile iletişim kurabileceği belirtildi.
Duyuruda, şunlar kaydedildi:
”Üniversite öğrencisi olmak hiçbir zaman kolay değil, hele engelli birisi için daha da zordur. Bitlis Eren Üniversitesi tüm engelli öğrencilerle ilgilenecek bir koordinatörlük kurdu. Prof. Dr. Ali Mükremin Apaydın’ın koordinatör olarak göreve başladığı projeyle, engelli öğrencilerle ilgilenilecek, onlar için daha uygun yaklaşımlar ve beceriler geliştirilecek. Öğrencilerin kendi potansiyellerine ve okulun olanaklarına daha verimli bir şekilde ulaşmalarında onlara yardımcı olunacak.”
Bilgi İşlem Dairesinin yardımıyla engelli öğrencilerin üniversitenin elektronik olanaklarına artık daha rahat ulaşılabileceği ifade edilen duyuruda, görme engelli öğrencilerin ise ”Braille kabartma materyali” isteyebileceği bildirildi. Duyuruda, sınavın bilimsel standardını koruyarak, engelli öğrenciler için alternatif sınav koşulları sunulabileceği, ancak bundan yararlanmak isteyen öğrencilerin önceden Engelsiz Bitlis Eren Üniversitesi Koordinatörlüğüne başvurmasının gerektiği vurgulandı.
Projeyle üniversite ve toplumda uygun çözüm arayarak örnek uygulamalar geliştirileceği belirtilerek, özürlü öğrencilerin sorunları hakkında, koordinatörlükle iletişim kurmaları istendi.
Projenin hedefleri hakkında ise şu bilgilere yer verildi:
”Projeyle tüm öğrencilere başarılı ve aktif olabilme imkanı sunabilmek için yöntemler geliştirmek, farklı gereksinimi olan kişilere, kendileri için henüz uygun olmayan ortamlarda başarılı olabilmeleri için beceri ve yaklaşım geliştirme imkanı hazırlamak, kampüsteki fiziksel engelleri azaltma, akademik personelle işbirliği yaparak örnek uygulamalar geliştirmek hedefleniyor.”