Arkadaşlar merhaba,
Şu konudaki güncel durumu sizlerle paylaşmak istedim:
2026 Özel gereksinimli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) kapsamında kura ile kamuya yerleştirme süreci başladı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), kura müracaatlarının üzerinden 28 Nisan-13 Mayıs 2026 tarihleri arasında alınacağını duyurdu. Kura usulüyle yapılacak yerleştirmelere; ilkokul, ortaokul, ilköğretim ile özel eğitim iş uygulama merkezi veya okulu mezunu olan özel gereksinimli adaylar başvurabilecek. Bu adaylar sınava girmeyecek, yalnızca kura çekimine katılmak üzere müracaat yapacak. Müracaatlar, ÖSYM Müracaat Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi ile ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması üzerinden gerçekleştirilebilecek. Müracaat merkezi üzerinden işlem yapacak ve sistemde engel bilgisi bulunmayan adayların, öncesinde Aile ve Toplumsal Hizmet ve çalışmalar Bakanlığı yetkilileri İl Müdürlüklerinden onaylı “Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı” belgesi alması gerekiyor. Adaylar, müracaatlarını 13 Mayıs 2026 tarihinde müracaat merkezlerinde mesai saati bitimine kadar, elektronik ortamda ise saat 23.59’a kadar tamamlayabilecek. ÖSYM, kura müracaatında bulunacak adayların, müracaat şartları ve süreçle ilgili detaylı bilgilerin yer aldığı 2026-EKPSS/Kura Müracaat Kılavuzu’nu dikkatle incelemeleri gerektiğini vurguladı.
Sizce bu değişiklikler hayatımızı nasıl etkiler? Fikirlerinizi paylaşır mısınız?
2026-EKPSS Kura Müracaatları Başladı: Son Gün 13 Mayıs
il y a 1 mois
Aucune reponse n a encore ete publiee.
FR