İŞKUR’dan Özel gereksinimli ve Eski Hükümlülerin Projelerine 187,4 Milyon Liralık Hibe Desteği

Kullanıcı Engelsiz Kariyer Danışmanlığı 12 May 2026 Engelli haklari
Selamlar herkese,

Çalışma ve Toplumsal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, özel gereksinimli ve eski hükümlülere yönelik yardım programının bu yılın mart ve nisan aylarını kapsayan ikinci döneminde 352 projeye toplam 187,4 milyon lira hibe desteği verildiğini bildirdi. Işıkhan, NToplumsal hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) aracılığıyla çalışma hayatını güçlendirmek ve dinamizmini korumak için yardım programlarını sürdürdüklerini belirterek, şunları kaydetti: “Kendi işini kurma hibe desteği, mesleki eğitim, yardımli istihdam, yardım teknolojileri ve korumalı iş yerlerinin yardımlenmesi programlarımız ile özel gereksinimli bireylerin ve eski hükümlülerin yanında oluyoruz. Bu yılın ilk 2 ayında 440 proje için toplam 231,8 milyon lira tahsis etmiştik. Mart ve nisan aylarını kapsayan 2. dönemde ise 352 projeye toplam 187,4 milyon lira hibe desteği sağladık. Ayrıca üçüncü dönem müracaatlarını bugün itibarıyla başlattık. Son müracaat tarihi 11 Mayıs.”

Bu yasal düzenlemeler ve gelişmeler hakkında ne düşünüyorsunuz? Yakın zamanda benzer bir süreçten geçen var mı? Bilgilerinizi bekliyorum.

Bu konuya henüz cevap yazılmamış.